Big Jump. Ens hem de pintar el riuSota aquet lema varem celebrar la nostre particular Big Jump al riu Gaia. Com ja sabeu, de la presa del Catllar en avall, no passa ni una gota d’aigua ja que es “imprescindible” pel bon funcionament de Repsol YPF.
Ja que no tenim riu, el pintem.
La festa es va organitzar a la Torre del Guiu, al Catllar, amb l’assistència d’unes seixantena de persones entre les que cal destacar la participació del regidor de Medi Ambient d’aquet ajuntament, el Sr. Roberto Bianchi, que va protagonitzar l’anècdota del dia dons creia que el manifest era en angles, per lo de Big Jump i perquè es la seva llengua materna, i es va trobar que era en català, llengua que parla molt bé però que li costa moltísim de llegir . Va afirma, que si aconseguia llegir tot el manifest sencer i que s’entengués, el pas de l’aigua pel Gaia s’aconseguiria. No se si s’aconseguirà o no però va llegir molt bé i es va entendre perfectament.
La pintada del riu va ser molt divertida. Coordinada pel nostre artista, Jordi Roig, tothom es dedicà a mostrar les seves dots amb els pinzells. I podíem trobar tot tipus de fauna aquàtica i no aquàtica, aigües de tots colors i dissenys. Ens va quedar una representació ven bufona.
Un cop acabat el riu, el varem baixà fins a la llera del riu de veritat, on vam fer les fotos de rigor. Acte seguit es va fer un petit aperitiu per als participants.
Recordar, pel que no ho sàpiga, que el Big Jump es una reivindicació de la bona qualitat dels cabals del rius, si et pots banyar vol dir que el riu està bé, i que es celebra a tota Europa fent un manifest unitari a tot arreu.
Nosaltres, Salvem el Gaia, caminem cap al desè aniversari de la lluita per aconseguir aquet cabal ecològic . Al final ho aconseguirem.
Si algú vol obtenir alguna de les magnifiques samarretes de Salvem el Gaia, només teniu que contestar amb un comentari o posar-vos en contacte amb el Jordi Suñe. Queden molt poques, tindreu que donar-vos presa.
Salut i Gaia.


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com