Resposta a un anònim

El comentari que hi ha transcrit a continuació, va ser desat el 4 de Novembre a la entrada “Hemos vuelto a fue un espejismo”. Com molt de vosaltres sabeu, he tingut molt abandonats els meus blocs per temes personal i no vaig prestar massa atenció en aquet comentari. A pesar de ser un anònim, i que per tant, no mereixeria mes atenció, un cop llegit amb deteniment crec que es mereix una resposta, així que aquí està per si algú l’hi pot interessar.

LA COMPETÈNCIA ÉS DELS ESTÍMULS MÉS PRIMITIUS QUE
MANTE L'HOMO SAPIENS COM A REACTIU PER A ACTUAR. PODRIEM DEIXAR-NOS D'ATAVISMES
I DE MIRAR ALS VEÏNS PER A AUGMENTAR L'AUTOESTIMA I COMENÇAR A TREBALLAR D'UNA
ALTRA MANERA. Podríem començar a buscar gent que tingui ganes de treballar per
defensar i dignificar la nostra camisa fent servir el "coco". Cal una millora
d'imatge, cal gent amb ganes, cal poder anar amb la cara ben alta i parlar sense
embuts. Ja en hi ha prou de fer de padrinetes de poble criticant per les
cantonades. Dignifiquem la colla i... PIT I AMUNT. Canya !
Amic anònim, en primer lloc, perdó pel retard en la resposta, no havia llegit bé el teu comentari i no el vaig entendre. Anem a pams. El que dius de la competència es ven cert.
Aquet diumenge, torna’n de Cerdanyola, un històric casteller de la nostre colla ens explicava una anècdota que feia referència a la competència amb el veí. Resumida venia a dir que un representant de la generalitat en una reunió de la coordinadora de colles, tot veien els dos presidents de les colles veïnes parlant amigablement , els va dir que se l’hi feia estrany veure’ls tan contens tots dos junts. El nostre president l’hi va dir−No t’estranyi, jo desitjaria que poguessin descarregar el 4 de 8− en referència al veí. El Sr. de la Generalitat va dir –Ara ho entenc, no cal dir res més−
Et vull dir amb això, que aquet estímul primitiu, com tu dius, es el que fa gran el nostre mon en general, i el casteller en particular. Aquet estímul ens a permès veure el 3 de 10fm, el 4 de 9 o la torre de 8, castells que sense mirar el veí no s’agüessin assolit, i ens farà veure dintre de poc el 3 de 9fa o el 12 de 8. Que no es l’únic estímul, estem d’acord, però si que es un dels importants. Les coses no son millors o pitjors, bones o dolentes per si mateixes, s’han de poder comparar per treure conclusions, es necessari un mirall on mirar-se. Jo estic amb el meu amic casteller, m’agradaria veure al veí carregant el 4 de 8.I això no te res a veure amb l’autoestima, un a de sentir els colors de la camisa que porta i aquí si que no ha de influir ni el veí ni cap altre. Si qualsevol casteller, porta una determinada camisa, no pel be de la seva colla sinó pel mal de la veïna, que s’ho faci mirar per que te un problema.
Per cert, haig de reconèixer la meva ignorància, si llegeixes aquet text, t’agrairia que m’expliquessis que vol dir “atavismes”.
La resta del text em fa pensar que, ho no ets de la nostra colla, o has vingut molt poc aquesta temporada o tens alguna cosa pendent amb naltros.” buscar gent que tingui ganes de treballar” vols dir que no tenim gent amb ganes de treballar? Això, directament, no es cert. Hi ha molta gent que l’hi dedica moltes hores i esforços a la colla, des del president a la secretaria ( Esther, que et milloris), passant per la Junta Técnica i molts altres castellers que posen el seu granet de sorra per tirar endavant aquet projecte, i si ets casteller d’aquesta colla es una falta de respecta cap a ells.
Dius que em de millorar la nostra imatge. Això es veritat, sempre es pot millorar, i em consta que s’estan fen coses en aquet sentit. De tota manera com diuen en castellà “ quien te ha visto i quien te ve”. De la colla que vaig conèixer fa quinze anys a la d’ara, hi ha un abisme i cap a millor, molt millor.
cal poder anar amb la cara ben alta i parlar sense embuts”, aquesta si que es bona. Que tu no pots anar amb la cara ben alta? Dons jo sí que puc, i no m’estic de dir-ho a qualsevol que soc dels Nois de la Torre i m’omple d’orgull el ser-ho. El parlar sense embuts, no mes tu pots saber el que vols dir amb això, en el meu cas no tinc aquet problema i la majoria de castellers que conec, tampoc. Mes aviat el contrari, moltes vegades no sabem estar callats.
De la resta d’afirmacions, “fer servir el coco”, “les padrinetes criticant”, “dignifiquem la colla”, em tindries que donar mes dades per que no tinc ni idea del que vols dir exactament. Potser tens tota la raó del mon i jo no soc capaç de veure-ho. Estaria encantat de que em facis sortir de la meva ignorància.
Amic anònim, espero que em puguis aclarir totes aquestes dubtes, i encara podem afegir una més, la teva identitat,ja que sempre es mes gratificant saber amb qui parles.
Pit I Amunt.2 comentarios:

Juan ha dit...

Tens tota la raó,l Toni. Els NOIS DE LA TORRE no tenim rês de què amagar-nos ni envergonyir-nos, al contrari. Digues-li al tal "anònim" que la "padrineta" (aquí en diuen "titias") ho deu ser ell mateix, un xafarder que no aporta rès i només sap criticar. Que es foti!
Desde la distància i la nostàlgia: FELICITATS NOIS, per aquests castells que heu/hem fet i fareu encara més!
PIT I AMUNT!!!

JOAN CAÑELLAS.

TonyG. ha dit...

Gracies Joan, veig que ens entenem. Aprofito per preguntar per la familia, com está la Soralla i en John Ferdinan, Je,Je...
Molts records company, i pensa que la nostalgia es mutua.
Salut


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com