La solució als problemes del Carrer NouLa resposta a totes les preguntes que ens fèiem sobre el carrer Antoni Roig, més conegut com carrer Nou, ja la tenim aquí. No es el que la població de la Torre esperava, ni molt menys el que volien el veïns, però es possible que solucioni d’altres problemes de la població. I no passa per canviar el terra ni per resoldre les molèsties de la carrega i descarrega descontrolada, es molt més imaginativa.


Emulant als americans, potser per l’influencia dels Indians de la Torre, els responsables del consistori han fixat les seves mires en un dels carrers més famosos del món per intentar fer una rèplica a casa nostre. Hem de ser comprensius, mai no serà com l’original, però quedarà molt bufó. Estem parlant, ni més ni menys, que del famós Hollywood Boulevard i el seu Passeig de la Fama.


Ja s’estan fent les primeres proves per poder comprovar els resultats. Tots hem vist els operaris posant aquets pegats de formigó amb ratlletes, això es només que per distreure’ns del veritable objectiu, que com veieu, està molt clar a les fotos. També podem observar que el protocol per deixar l’empremta encara no està prou definit. No saben si posar la mà i el peu, els dos peus, les dues mans o només les rodes de la bicicleta o en el seu defecte del “skate”.

Tenim entès que ja s’està confeccionant una llista dels famosos Torrencs que tindran la sort de poder gaudir de la seva “Rajola de la Fama”, tot i que alguns ja han denegat l’honor.

L’empresa encarregada de fer les noves plaques pels carrers ens ha confirmat de forma extraoficial, evidentment, que s’està fent un estudi per emular les conegudes plaques de Beverly Hills, en el nostre cas amb la forma de l’escut del Barça, encara que el fons blau grana dona problemes per poder llegir el nom del carrer, però s’està treballant en el tema.


El nom del carrer es probable que es canviï pel de “Flinstone Boulevard”, que traduït es diria Passeig del Picapedra, per allò dels trossos del terra que s’hi troben habitualment.


La inauguració del nou passeig es farà, amb tota probabilitat, dintre dels actes de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia, ja que degut a la falta de pressupost es troben una mica minvats d’actes. De totes maneres, fonts de la regidoria de cultura ja ens han avançat que l’acte es traslladarà al polígon industrial, on es farà una petita reproducció del carrer mitjançant un muntatge fotogràfic de gran format. Això es degut a que, sondejats alguns veïns de les proximitats ( plaça del Castell i Cal Jovet), han mostrat la seva disconformitat per l’excés de soroll, encara que fonts de governació ens han dit que d’aquesta manera s’estalviaran possibles aldarulls amb grups de veïns radicals de la plataforma “Per un Terra Plà”.

En l’apartat tècnic, hem tingut accés, mitjançant regidoria d’urbanisme responsable de les obres, als informes de composició del formigó emprat. La composició escollida ha sortit d’un rigorós concurs, en el que han participat tos els cursos de P5 dels diferents CEIPS del municipi. Com no podia ser d’altre forma, ha guanyat el CEIP Antoni Roig, per allò del nom, i perquè la seva barreja de formigó ha estat la més resistent i manté millor les marques de les mans.

13 comentarios:

Iris Gual ha dit...

On es fan les inscripcions? Cal pagar una taxa per deixar la teva marca?És obligatori fer un dibuix? S'ha de posar la data? Es pot triar la mida de la rajola? Jo també vull jugar!!!

Lluís Suñé ha dit...

Toni, et felicito pel post. Ai! ironia, humor... quina gran eina per transformar la mala llet!

Salut!

Carolina ha dit...

És compatible amb l'Oscar de Hollywood? Es que jo ho vull tenir tot. El premi i la rajola, es que "yo lo valgo". Hi ha molta cua?, o els premis ja s'han repartit? Vull la meva rajolaaaa!!!!

TonyG. ha dit...

Estimada Iris,
La regidoria de participació ciutadana, junt amb la regidoria de cultura, han organitzat un procés participatiu amb tècnics externs, molt versats en la historia i la cultura Torrenca, acabats d’arribar de Jartum, Sudàn ( d’on son natius ) per poder fer la tria mes adient.
Aquet procés, s’ha posat en coneixement de la població i de les entitats mitjançant un cartell que ha estat col•locat en el tercer arbre de la N-340, començant a contar a partir de l’estació i en direcció cap Altafulla.
En ell s’informa, que l’esmentat procés es posarà en marxa el dia 14 de Maig a les 12 h. El termini màxim per presentar propostes o per demanar una “Rajola de la Fama” finalitzarà a les 12h 15minuts del mateix dia. Entenen que el període pot semblar una mica escàs, hi haurà un termini per presentar possibles al•legacions o queixes que s’iniciarà a les 12h 16 minuts i acabarà a les 12h 17 minuts.
De totes formes, i degut al gran nombre de sol•licituds, ambdues regidories han donat per tancades les llistes i ja no es pot afegir ningú mes.
Sentint-ho molt, ja està tot complert, tindràs que esperar la pròxima tongada de “Rajoles de la Fama”, de la qual tindràs puntuals noticies, com es habitual, quan ja estigui tot amanit, no sigui el cas que arribis a temps.

Belén ha dit...

Yo he sido una de las privilegiadas a quienes se le ha ofrecido una de estas "rajoles" ya que, siendo escritora de fama reconocida mundialmente gracias a que gané el premio al mejor relato corto del rellano de mi escalera, es obvio que no podían dejarme escapar.

Carolina ha dit...

Anda!, pues yo también tengo grandes credenciales: todas mis redacciones escritas en 7º de EGB (ya exitinguido), eran siempre leídas ante 45 alumnos adolescentes y llenos de acné. Esto debería contar para tener mi rajola, o no?

jordi solé ha dit...

TOT PLEGAT EM SEMBLA BONIIIIIIIISSIM !!!!!

podríem començar la campanya: JO TAMBÉ VULL RAJOLA!!!.

Tindrà molt d'èxit, estic segur.


Jordi Solé

TonyG. ha dit...

Amic Jordi, "M'agrada que t'agradi".
La veritat es que portem alguna de cap sobre la petició de rajoles. Si al final podem organitzar-ho, us mantindré informats puntualment.
Podria ser molt divertit.

jordi solé ha dit...

Obviament, podeu comptar amb mi.

Vinga, no us atureu

jordi solé

Juan Cañellas ha dit...

Molt bona Tony, m´he fet un fart de riure amb el "Flinstones Boulevard", per cert si de cas sobren rajoles guardeume´n una per quan torni, val? Una abraçada. Salut, castells, FORÇA BARÇA(quina passada!) i Visca Flintscatalonia!

Juan Cañellas ha dit...

Felicitats pel teu sant, Toni.(Amb una mica de retràs. És que hem estat tot el dia fora de casa i per postres amb la diferència horaria de 5h...) Tant se val: FELICITATS de part de la Família Catalano-Brasilera!!!

Enric ha dit...

Hola Toni, voldria sumar-me a aquesta magnifica iniciativa del Carrer Nou.
En primer lloc, crec que davant el dubte, de l’empremta del peu o la ma, jo proposaria el cul nu, per un tema d’originalitat. I sí, ja sé que en alguns casos s’hauran d’utilitzar dues rajoles, però com ni ha de sobres...

Crec que aquest element corporal és el més adient i sintonitza perfectament en tot el procés que ha seguit la preuada obra des dels seus inicis:

Ja quant es va projectar, es va utilitzar aquesta noble part del cos humà.
Quan es van triar les refotudes rajoles també hi va tenir un paper fonamental.
Quan es van col•locar pels operaris especialitzats, amb aquella amalgama de colors de restes de sèrie, la inspiració els hi va sortir d’aquí.
Sense parlar del procés participatiu entre els veïns, que es va portar en tot moment amb molta natja esquerra.

Un altre suggeriment per si no prospera l’idea del nom de ““Flinstone Boulevard” i es quedés el carrer com està ara, podria ser “Txalaparta Boulevard”.

Salutacions i a disposar.

( Ah!! De moment les idees son gratis, però si això propera i fas calés jo vull la part que em toca.)

Enric Bonan

Mafalda ha dit...

http://torredembarraincivica.blogspot.com/


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com