Mosquits, ja son aquí.Ja han arribat, ja son aquí. Sembla que mes d’hora que mai, però ja son aquí. Si, estic parlant dels nostres petits i emprenyadors amics de cada estiu, “ Els Mosquits”.


Tornem a tindre la polèmica servida. Encara no sabem quan es fumigarà, o si ja s’ha fet, la zona del aiguamolls, encara que em sembla que el problema no prové únicament d’aquí. La rasa al costat del CEIP L’Antina, al seu pas sota les vies, te el seu propi aiguamoll on podem trobar granotes, muntanyes de mosquits de totes les especies i fins i tot algun ànec despistat.


A l’ urbanització de les Anfores, trobem diferents camps negats d’aigua i diverses zones d’us veïnal en el mateix estat, essent un focus de cria de mosquits. Son dos exemples que jo conec, però poden haver d’altres. Aquestes zones també es troben dintre dels plans de fumigació?


Per la majoria de persones, el mosquit autòcton, no passa de ser una petita molèstia que amb pocs mitjans es pot resoldre. Els nou vinguts mosquits tigre ja son un altre pel·lícula, la fiblada fa molt més mal i els seus efectes triguen mes a marxar. L’autèntic problema es per les persones que en son al·lèrgiques, i si son nens, encara pitjor. Els efectes dels mosquits en aquet col·lectiu poden ser molt greus, deixant marques permanents i d’altres efectes més enllà del mal momentani.


Desitjo que el nostre Ajuntament tingui ben obertes les oïdes i es faci reso de les queixes veïnals i posi remei a la situació el més aviat possible i no tinguem que sentir a parlar més de mosquits aquet estiu.

13 comentarios:

Iris Gual ha dit...

I tant! Jo també els he tastat. Sembla que aquesta primavera plujosa i la caloreta dels últims dies ha espavilat els mosquits i aquest cap de setmana s'han posat les botes.
La part positiva és que les orenetes estaran ben alimentades!
;-)

Anònim ha dit...

Me divertí mucho leyendo la circular que pasarón en el colegio... daba a entender que la culpa que nos invadiesen los mosquitos era del vecindario... jajajaja... recomendaciones como que no dejemos el cubo de fregar sin cambiar el agua, juasjuasjuas... ¿Y quien es el guapo que deja el cubo sin cambiar el suficiente tiempo para que nazca un mosquito? Hay que ser gua.... y como esto muchas cosas más....

TonyG. ha dit...

Iris, avui has aconseguit que estimi a les orenetes. Sempre les havia considerat uns ocells mes aviat emprenyadors, clar que no sabia que menjaven mosquits. Potser farem un club de fans i tot.

Belén ha dit...

Pues yo no he notado nada.... claro que como trabajo el fin de semana... tal vez hayan vuelto para acosar a los turistas... ja ja

Bromas a parte. A ver si el ayuntamiento hace algo porque la cosa ya empieza a ser muuuuy molesta para según que zonas.

Carolina ha dit...

Sigo diciendo que lo más efectivo es liarnos a pedradas, es que nadie me va a hacer caso???
Oyes, a falta de pan, buenas son tortas, y como nadie hace nada al respecto... En quin collons de poble vivim?????????

carol-gn ha dit...

De moment ja ens fan entrar al cole per la porta de consergeria .... aaggggg em pica tot !

Anònim ha dit...

¿El ayuntamiento? Os voy a decir que contribuyen a aumentar la plaga. En la calle Ancora de Las Anforas hay una zona de moreras, pues lo que hacen nuestros queridisimos jardineros del ayuntamiento es acumular ahí toda la poda de los árboles y dejar que se seque. Cuando llovió, la zona se convirtió en el nido perfecto para su proliferación. ¿Y aun dicen que vaciemos los cubos del agua? juas juas juas. Indignante, no podemos ni sacar a pasear a los perros.

judner ha dit...

¿Sabeis que hay una reunión este viernes para debatir este tema? Será en el Colegio de la Antina pero aun no sé la hora.

Juan Cañellas ha dit...

Paciència, Tony "qué le vamos a haser", almenys, aquests mosquits no et transmetran la Dengue...
Te´n diré una altra que farà que les orenetes t´agradin encara una mica més: t´ajuden a saber quan ha de ploure, perque volan a rans de terra (seguint els mosquits i d´altres insectes), fixat-hi.
I després en arribar la tardó fan molt maco volant pel cel en grups cada cop més grans, mentres s´apleguen per marxar cap a contrades menys fredes.

Salut!

carol-gn ha dit...

JOAN ! tu sempre tant romantic!

TonyG. ha dit...

Joan, estic completament d'acord amb la Carol. T'ha quedat tan maco i bufò. Sembla que l'has escrit devant de la finestra, en dia de pluja i molt de fret, tot anyorant la primavera. Clar que vius en un pais que gaie be sempre es estiu.
Salut company.

TonyG. ha dit...

Carol, m'has d'explicar aixó de la porta de consergeria. Es que per allà no hi han de mosquits? o es que la reixa no els deixa passar?
Pit i amunt.

Juan Cañellas ha dit...

Que us ha semblat, eh? Com deia el Barragán: "Ay, si yo tuviera estudios, me cago´n la, ¿compende?"


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com